TMG verkoopt aandeel in Talpa Radio, John de Mol volledig eigenaar

John de Mol is nu volledig eigenaar van de radiozenders die vallen onder Talpa Radio. Het belang dat Telegraaf Media Groep (TMG) nog had in de radiozenders is verkocht aan De Mol.

Radiozenders

Onder Talpa Radio vallen de radiozenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio, XM The Talent Station en Radio Veronica. TMG bezat nog 23 procent van Talpa Radio. Dat aandeel is nu verkocht aan John de Mol. De Mol doet op zijn beurt afstand van de aandelen die hij nog bezat in Telegraaf Media Groep.

Geen gevolgen voor werkgelegenheid

De transacties hebben geen negatieve gevolgen voor de organisatie en de werkgelegenheid bij TMG.”, aldus beide bedrijven in een persbericht. TMG is inmiddels onderdeel van het Belgische concern Mediahuis.

“Heel gelukkig”

Pim Schmitz, CEO van Talpa: “Met de deal als geheel zijn wij zeer gelukkig. Voor de uitrol van Talpa Network is het strategisch gezien van enorme waarde om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben en daar hebben we op aangestuurd. Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd. Intussen werken we als Talpa goed samen met TMG en liggen er meer gezamenlijke projecten in het verschiet.”

Talpa Network

Talpa Radio is onderdeel van Talpa Network. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Talpa Events, Talpa TV (o.m. SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Talpa Radio, Talpa Social (Social1nfluencers), Talpa Digital (o.m. KIJK, JUKE en VoetbalTV) en de e-commerce divisie (o.m. VakantieVeilingen, Actievandedag en Ticketscout).

TMG stopt met radio

Het aandeel dat TMG had in Talpa Radio was het laatste belang dat het concern had in het medium radio. Eerder was de zender eigenaar van Radio Veronica, Sky Radio en Classic FM. Radio Veronica en Sky Radio zijn ondergebracht bij Talpa Radio. Classic FM is onlangs door de Telegraaf Media Groep verkocht.