Veranderingen op DAB+ door wijzigingen bij Radio Decibel en RADIONL

Niet alleen in de analoge ether (FM) in Zuid-Holland en Utrecht zijn er vandaag veranderingen doorgevoerd. Ook in de digitale ether, DAB+, zijn er wijzigingen.

RADIONL

Sinds vanmiddag is RADIONL te ontvangen in de Zuid-Hollandse ether via 97,6 MHz. Radio Decibel, dat voorheen te horen was via deze frequentie is in Zuid-Holland nu te horen via 99,4 MHz en 99,6 MHz. Op deze frequentie was tot dinsdagmiddag Radio 8FM Randstad te horen, deze zender is gestopt met uitzenden. Meer over deze wijzigingen vind je hier.

DAB+

De aanpassingen op de FM-band zorgt ook voor aanpassingen via de digitale ether. Op kanaal 8A (regionaal pakket in de Randstad) is Radio 8FM Randstad gestopt met uitzendingen. De nieuwe editie van RADIONL voor Zuid-Holland is toegevoegd aan dit pakket onder de naam ‘RADIONL 3 ZH’.

Zuidwest Nederland

Niet alleen in de Randstad zijn er veranderingen doorgevoerd. In het regionale pakket in Zuidwest Nederland (kanaal 9D) is Radio Decibel editie Randstad vervangen door RADIONL editie Zuid-Holland. Radio Decibel is via dit pakket nog te beluisteren met de editie Brabant. De verwachting is dat dit signaal in de komende maanden wordt vervangen door het signaal van Radio JND.

Zuid Nederland

Op het regionale kavel in Zuid en Zuid-Oost Nederland (kanaal 7A) is Radio Decibel editie Randstad vervangen door RADIONL (editie 2). Via dit kavel is nu nog wel Radio Decibel editie Brabant te beluisteren. Dit kanaal zal in de komende maanden (zowel via FM als DAB+), worden vervangen door Radio JND.

Om de nieuwe kanalen via DAB+ te ontvangen kan het bij sommige radio’s nodig zijn om de zenders opnieuw te scannen.