Verrichtingen Max Verstappen tijdens Grand Prix Oostenrijk live op tv en radio

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk zijn live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

Red Bull Ring

De race wordt verreden op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Dit circuit ligt nabij Spielberg. Het circuit werd vroeger Österreichring genoemd en is in 2011 gedeeltelijk opnieuw opgebouwd door, Dietrich Mateschitz, gedeeltelijke eigenaar van Red Bull, en toen verder gegaan onder de naam Red Bull Ring. Max Verstappen start zondag als achtste bij de Grand Prix van Oostenrijk. De 18-jarige Nederlander klokte zaterdag bij de kwalificatie op de Red Bull Ring de negende tijd (1.11,153). Vanwege een straf voor Sebastian Vettel van Ferrari schuift Verstappen een plaats op in de startopstelling. Daniel Ricciardo, de Australische teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, klokte 1.09,980 en start als vijfde. Vandaag wordt er regen verwacht in Oostenrijk en dat kan een interessante race opleveren.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Oostenrijk vanmiddag live uit. De voorbeschouwing op de wedstrijd begint om 13.00 uur, de race om 14.00 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat in Spielberg. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien. Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook livebeelden van de Grand Prix van Canada. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Om 13.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’. Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 140 en bij Delta kabel op kanaal 455. In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen.

Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

De Grand Prix is ook te volgen via NPO Radio 1 via de NPO Radio 1 Sportzomer. Het commentaar bij de race komt van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.