Viacom past zenderaanbod in Frankrijk aan

Viacom heeft in Frankrijk de muziekzenders MTV Idols, MTV Pulse en MTV Base vervangen door een Franse versie van BET alsmede een Franse versie van MTV Hits.

Minder muziek bij MTV

De pan-europese versie van MTV Rocks is bij de grote satellietprovider CanalSat geschrapt. Daarmee kiest het Amerikaanse concern minder voor muziek en meer voor (uit vooral de Verenigde Staten) geïmporteerd ‘general entertainment’.

Viacom

Viacom International Media Networks verkocht in augustus al haar Italiaanse hoofdkanaal aan Sky in een afslankoperatie van de Italiaanse MTV-activiteiten waarbij ook de muziekzenders MTV Hits Italia en MTV Classic Italia werden gestopt. In Vlaanderen stopte onlangs ook TMF dat werd ingeruild voor Comedy Central.

BET France

Er kwam bij de aankondiging kritiek op Viacom aangezien BET (Black Entertainment Television) France voor de Franse programma’s een presentator van Arabische en een presentator van Vietnamese afkomst introduceerde en geen ‘black’ presentatoren, ondanks de naam van de televisiezender.

De Huffington Post schreef dat alleen in Frankrijk Viacom op deze wijze de zwarte gemeenschap kan proberen disrespect te bewijzen. Critici stellen verder dat de zender ’te laat’ komt voor het doel van een dergelijke zender. BET France is te zien via CanalSat en Orange, Canal+ Overseas alsmede via kabelexploitanten Numericable/SFR, Free en Bouygues Telecom. Meer informatie via http://www.betfrance.fr/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.