Viaplay breidt aanbod voetbalwedstrijden verder uit

Streamingdienst Viaplay gaat vanaf komend seizoen haar aanbod op het gebied van voetbal verder uitbreiden met de Engelse Sky Bet Championship en de Carabao Cup. De rechten zijn ingekocht voor tien Europese landen waaronder Nederland.

Meer dan 180 wedstrijden

Vanaf aankomend seizoen zijn er meer dan 180 wedstrijden live te volgen op Viaplay, inclusief de Play-Offs om promotie en de finale van de Carabao Cup (voorheen League Cup) in het Londense Wembley Stadium.

Championship

De Championship is de op drie na meest bekeken competitie in Europa. De wedstrijden worden elk seizoen door meer dan 20 miljoen supporters bijgewoond. In de afgelopen jaren zijn beroemde clubs als Newcastle United, Nottingham Forest, Aston Villa, Blackburn Rovers, Fulham en Leeds United actief geweest in deze competitie. De twee beste teams van het seizoen promoveren direct naar de Premier League.

Carabao Cup

De League Cup, tegenwoordig bekend onder de naam Carabao Cup, staat open voor alle 92 profteams in de Engelse voetbalpiramide en wordt gespeeld in zeven knock-outrondes. De winnaar krijgt een plaats in de UEFA Europa Conference League van het volgende seizoen. Momenteel is de League Cup in handen van Liverpool.

Geselecteerde EFL Championship- en Carabao Cup wedstrijden worden uitgezonden met lokale studioprogramma’s en lokaal commentaar.

Premier League

Eerder was al bekend geworden dat vanaf augustus Viaplay ook de exclusieve rechten heeft om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland, Zweden, Finland en Denemarken, en zal Noorwegen, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Tot en met dit seizoen zond Ziggo Sport de wedstrijden van de Premier League uit.