Vlaanderen: “Antenne TV biedt beperkt aanbod en slechte ontvangst”

De Vlaamse consumentenorganisatie Test Aankoop is niet enthousiast over Antenne TV. Antenne TV biedt sinds eind vorig jaar digitale televisie via de ether. De organisatie vindt het aanbod beperkt de ontvangst van het signaal is onder de maat.

Antenne TV

Antenne TV is onderdeel van TV Vlaanderen dat in Vlaanderen al digitale televisie via de satelliet aanbod. Antenne TV biedt sinds december van het vorig jaar digitale televisie via de ether. De aanbieder, die onderdeel is van de M7 Group, maakt hiervoor gebruik van het zenderpark van de exploitant Norkring.

Aanbod

Het aanbod bestaat uit de meest bekeken zenders in Vlaanderen van Medialaan (vtm, Q2, Vitaya, Caz, vtmKzoom, Kadet), SBS Belgium (4, VIJF, ZES), de Nederlandse publieke zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 en de Franstalige zenders RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL.

Daarnaast zijn de televisiezenders van de Vlaamse openbare omroep VRT gratis uit de lucht te halen. In de omgeving van Brussel kun je ook de zenders La Une, La Deux, Euronews BX1 en radiozenders van de Franstalige openbare omroep ontvangen, aangezien deze deel uitmaken van het gratis DVB-T-aanbod in België.

Kosten

Wie volgens Test Aankoop het aanbod van de aanbieder voldoende vindt heeft met Antenne TV een goedkoop alternatief voor de bestaande aanbieders van digitale televisie zoals Telenet en Proximus. Ook heb je bij Antenne TV geen last van maandelijkse huur voor de digitale ontvanger.

Nadelen

De Vlaamse consumentenorganisatie Test Aankoop heeft het product Antenne TV uitgeprobeerd maar is niet enthousiast over Antenne TV. Het zenderaanbod van de aanbieder is beperkt, de ontvangst onder de maat en handleidingen zijn niet in de Nederlandse taal.

Ontvangst is beneden peil

Het belangrijkste probleem van het product is volgens Test Aankoop is dat de ontvangstkwaliteit van de antenne niet voldoende blijkt om het al beperkte zenderaanbod te ontvangen.

Bij de test van de consumentenorganisatie in een woning in Vlaams-Brabant werd in eerste instantie, op de begane grond, enkel de zenders La Une, La Deux, La Trois en Euronews ontvangen. Deze zenders worden echter niet doorgegeven door Antenne TV zelf. Een verdieping hoger werden de “gratis” zenders VRT één, Canvas, Ketnet en een handvol Nederlandstalige radiozenders ontvangen.

Antenne

Het signaal van Antenne TV was volgens Test Aankoop te zwak en de antenne blijkbaar niet in staat het signaal te ontvangen. “Zelfs bij het plaatsen van de antenne buiten de woning viel de ontvangst tegen. De antenne is dus onvoldoende sterk en schiet duidelijk tekort.“, aldus Test Aankoop. Bij het zoeken van de zender worden radio- en tv-kanalen ook voortdurend door elkaar gegooid zo blijkt uit de test.

De complete test is te lezen via de website van Test Aankoop.