Vlaanderen: Radiozender Willy van start via Internet en DAB+

In Vlaanderen is DPG Media gestart met haar nieuwe radiozender Willy. De radiozender is te horen via Internet en DAB+. Willy richt zich op rockmuziek. De komst van de nieuwe radiozender was in augustus al aangekondigd door het mediabedrijf.

Muziekliefhebber

Bij de rockzender kan volgens DPG Media elke muziekliefhebber terecht die de volumeknop al eens graag opendraait, zonder een cliché rockzender te worden. “Willy wil muzikaal prikkelen, verrassen met klassiekers die nog niet zijn grijsgedraaid. Met af en toe een vleugje jeugdsentiment, maar ook genoeg nieuwe gitaarmuziek om te ontdekken. Van The Kinks en Jimi Hendrix, via Talking Heads, Pixies, Triggerfinger en dEUS tot Arcade Fire, Tame Impala, Balthazar en Whispering Sons.”, aldus het bedrijf.

DAB+

De nieuwe radiozender is te beluisteren via DAB+, de website willy.radio, het nieuwe Radioplayer-platform en via smart speakers.

DPG Media

DPG Media is in Vlaanderen al actief met de radiozender Qmusic en Joe. Daarnaast zijn een aantal digitale themakanalen van Qmusic en Joe te horen via DAB+ en Internet. In Nederland is DPG ook actief met de merken Qmusic en Joe.

Luisteren

Luisteren naar de radiozender kan hier. In delen van Zuid Nederland is de radiozender te beluisteren via DAB+.