Volop aandacht voor Prinsjesdag 2019 op radio en televisie

Vandaag, Prinsjesdag, maakt de regering traditiegetrouw de plannen voor het komende jaar bekend. Prinsjesdag is live te volgen via radio en televisie.

NPO 1

De uitzending op NPO 1 begint rond 12.25 uur. Astrid Kersseboom presenteert de uitzending met als gast Hans Jacobs, verslaggever Koninklijk Huis voor onder andere het ANP. Verslaggever Tanja Braun staat op de Markt in Den Haag en praat met omstanders over de rijtoer en de Troonrede.

Vervolgens is het tijd voor het politieke deel van de uitzending. De middaguitzending wordt gepresenteerd door Rob Trip, de politieke duiding komt van Arjan Noorlander. Behalve minister Hoekstra schuiven ook premier Rutte en minister Ollongren aan. Ook is er contact met minister Blok, de eerste ‘designated survivor’. Vanuit Brussel geeft hij zijn visie op de Troonrede en het nut van de designated survivor. Via NPO 2 is de uitzending met gebarentolk te volgen. NPO 1 en NPO 2 zijn ook live te bekijken via Internet.

Prinsjesdag op NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is de Prinsjesdaguitzending een samenwerking tussen de NOS en EenVandaag (AVROTROS). Van 12.00 uur tot 18.30 uur presenteren Lara Rense en Suzanne Bosman het programma vanuit Den Haag. De verslaggevers staan langs de route van de koets en op het Binnenhof om reacties van publiek en politici op te tekenen.

Te gast zijn onder anderen premier Rutte en de ministers Ollongren, Van Nieuwenhuizen en Schouten. Uit de Tweede Kamer schuiven de fractieleiders Dijkhoff, Segers, Jetten, Heerma, Asscher en Klaver aan. Aanvullende informatie krijgt de luisteraar van econoom Sandra Philippen, de politieke duiding is in handen van Xander van der Wulp en Joost Vullings.

Ook In NOS Met het Oog op Morgen veel aandacht voor Prinsjesdag. Presentator Wilfried de Jong en politiek redacteur Wilma Borgman spreken met de drie vicepremiers De Jonge, Ollongren en Schouten.

NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

BNR Nieuwsradio

Ook BNR Nieuwsradio besteedt aandacht aan Prinsjesdag. De troonrede (vanaf ongeveer 13.15 uur) is live en integraal te horen. BNR Nieuwsradio is te ontvangen via FM, DAB+, vrijwel alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Radio West

Regionale radiozender Radio West besteedt ook aandacht aan Prinsjesdag. Vanaf 6.00 uur zijn de verslaggevers van de regionale radiozender op pad en houden de luisteraar op de hoogte van de afsluitingen, de mooiste hoedjes en de politieke ontwikkelingen.

Op de website van de regionale omroep is er een liveblog. Radio West is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM, DAB+, landelijke via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.