VPRO’s Radio Bergeijk keert terug als podcast

Na bijna twaalf jaar komt er een nieuwe reeks uitzendingen van het satirische radiostation Radio Bergeijk. De nieuwe VPRO-serie is vanaf eind augustus te horen op NPO Radio 1 en verschijnt als podcast. Dit bericht NPO Radio 1 op haar website.

700 afleveringen

Tussen 2001 en 2012 zijn op NPO Radio 1 naar schatting 700 afleveringen gemaakt van Radio Bergeijk. Presentator Toon Spoorenberg (Pieter Bouwman) en sidekick Peer van Eersel (George van Houts) verkregen met hun satirische radiosoap een cultstatus door de absurde, geïmproviseerde en onnavolgbare sketches, geïnspireerd op nieuwsberichten uit de lokale media.

Bergeijk

In Radio Bergeijk bespreken Toon en Peer opnieuw het wel en wee van het Brabantse dorp Bergeijk en haar bewoners. Suffe jingles, cabareteske verslaggeving en vreemde interviews passeren wederom de revue. Ook technicus Tedje van Lieshout is weer van de partij.

“Met de tijd meegegaan”

Wie oude wijn in nieuwe zakken verwacht komt bedrogen uit, meldt de VPRO. De radiomakers benadrukken met de tijd te zijn meegegaan. “De laatste tien jaar hebben wij natuurlijk niet stilgestaan. Wij zijn regelmatig bijgespijkerd met moderne ontwikkelingen, zoals vrouwen, gehandicapten en mensen die ‘niet van hier’ zijn enzo. Voor ons is het ook 2019,” aldus Toon Spoorenberg. Pieter Bouwman stond met cabaretier Theo Maassen aan de wieg van Radio Bergeijk.

Nieuw seizoen Radio Bergeijk

Vanaf 27 augustus tot 27 september, en vanaf 29 oktober tot 29 november is Radio Bergeijk wekelijks in het Hoorspel Halfuur (01.35 en 02.00) en in Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1. Uiteraard is Radio Bergeijk ook te beluisteren als podcast via nporadio1.nl/podcasts, Apple Podcasts en Stitcher.

Sociale media: