YouCa: “Tarieven kabeltoegang Ziggo zijn niet redelijk”

De tarieven die VodafoneZiggo vraagt voor toegang tot het kabelnetwerk van Ziggo zijn “niet redelijk”. Dat zegt Taco Jelgersma van YouCa in het Financieele Dagblad. YouCa wil graag haar diensten gaan aanbieden via het netwerk van Ziggo.

Tarieven bekend

De kabelaar maakte afgelopen weekeinde haar zogenaamde referentieaanbod bekend voor toegang van derden tot haar coaxnetwerk. Hiermee voldeed VodafoneZiggo uiteindelijk aan de deadline van Autoriteit Consument en Markt‎ (ACM) om de tarieven voor 31 maart bekend te maken. ACM besloot eerder dat net als KPN ook VodafoneZiggo haar netwerk moet openstellen voor andere aanbieders. VodafoneZiggo is inmiddels in beroep gegaan tegen dit besluit.

Tarieven

In het zogenaamde referentieaanbod van VodafoneZiggo wordt informatie gegeven over de eisen die de provider stelt aan toegang tot het netwerk en worden er tarieven geplaatst. Zo wordt bijvoorbeeld een tarief gehanteerd van 23,10 euro exclusief btw voor een radio en televisiepakket en Internetpakket van 40 Mbit/seconde download snelheid en 4 Mbit/seconde uploadsnelheid.

Compleet

De ACM gaat nu kijken of de tarieflijst van de provider compleet is. Het referentieaanbod geldt als uitgangspunt voor onderhandelingen met andere partijen. Providers als T-Mobile en YouCa hebben aangegeven interesse te hebben om diensten aan te bieden via de kabel van VodafoneZiggo.

“Niet redelijk”

YouCa geeft aan dat de tarieven die VodafoneZiggo noemt in het referentieaanbod niet redelijk zijn. “Natuurlijk zijn deze tarieven niet redelijk’, aldus Taco Jelgersma van YouCa tegenover het Financieele Dagblad. Volgens Jelgersma probeert de provider het proces bewust te vertragen. “De medewerkers in Nederland zijn volgens hem wel welwillend, maar de buitenlandse eigenaren van het kabelbedrijf niet.“, aldus Jelgersma tegenover het dagblad.

Het complete referentieaanbod is hier te vinden.