Youfone: Onze prijsverhoging verschilt “cruciaal” met concurrentie

Youfone bracht vorige week een persbericht uit waarin het bedrijf aangeeft voorlopig geen prijsverhogingen te gaan doorvoeren. De aanbieder heeft echter eerder dit jaar de prijs van haar alles-1-pakket al verhoogd met 3 euro per maand voor nieuwe klanten.

KPN en Ziggo

De aanbieder reageerde met het persbericht op de prijsverhogingen die aanbieders Ziggo, KPN en Delta per juli hebben aangekondigd.

“Geen reden voor prijsverhoging”

Youfone gaf in het persbericht van vorige week aan geen reden te zien om in de nabije toekomst de prijzen van haar diensten te verhogen. “Dit in tegenstelling tot vrijwel alle andere providers die wel forse prijsverhogingen hebben aangekondigd.”, aldus Youfone.

Eigen aanbod

Als reden dat de aanbieder geen prijswijzigingen doorvoert geeft Valentijn Rensing, directeur van de telecomprovider, aan dat: “Youfone heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een eigen TV-platform in samenwerking met Huawei, waardoor wij als een van de weinige partijen binnen de markt een eigen aanbod hebben. Wij verwachten dan ook een sterke toename van nieuwe klanten die hun huidige contract kosteloos kunnen opzeggen.

Drie euro prijsverhoging

Youfone begon vorig jaar september met haar alles-in-pakket waarin zowel internet, telefonie als televisie zijn opgenomen. Dit pakket werd voor 39,95 euro op de markt gezet. In de februari van dit jaar is de prijs van dit pakket verhoogd naar 42,95 euro per maand voor nieuwe klanten. Een prijsverhoging van 3 euro per maand. Toch verschilt volgens de aanbieder haar prijswijziging op een paar cruciale punten met andere aanbieders.

“Alleen voor nieuwe klanten”

Onze tariefwijziging was niet van toepassing op bestaande klanten, dus betrof alleen nieuwe abonnees“, aldus Carel van Hoogenhuyze, woordvoerder van Youfone tegenover deze website. Volgens de woordvoerder waren de tarieven die eind vorig jaar golden een actietarief voor de eerste maanden na de “soft launch”.

Vervolgens hebben we een lichte correctie aan de hand van de business case doorgevoerd, wat als startende partij niet uitzonderlijk is“, aldus Van Hoogenhuyze. Het televisiepakket van Youfone voor 14,95 euro per maand is niet in prijs verhoogd de afgelopen periode.