Ziggo breidt analoge radiopakket uit in aantal regio’s

Kabelaar Ziggo heeft sinds enige tijd het aanbod op het analoge radiopakket weer uitgebreid in een aantal regio’s.

Minder aanbod

De laatste tijd werd het aantal radiozenders dat Ziggo aanbiedt via het analoge radionetwerk steeds minder. Door het stopzetten van de uitzendingen van de Tweede Kamer-lijn en Radio Decibel via het analoge netwerk van Ziggo zijn in veel regio’s lege frequenties te vinden. Deze lege kanalen werden lange tijd niet opgevuld door de kabelaar.

Radio Continu

In een aantal regio’s heeft Ziggo het aanbod van radiozenders via het analoge netwerk sinds kort toch weer uitgebreid. Zo is in Limburg sinds kort Radio Continu te ontvangen via 90.4 MHz. Ook in delen van Utrecht heeft Ziggo de radiozender Radio Continu toegevoegd aan het aanbod. Zo is de radiozender in de stad Utrecht te ontvangen via 92.4 MHz en in de regio Amersfoort op 98.7 MHz.

Digitale radio

Radio Continu is overigens in het gehele verzorgingsgebied van Ziggo te ontvangen in het digitale radiopakket op kanaal 837. Het digitale radiopakket van Ziggo is onlangs uitgebreid met Qmusic Nonstop.

Ether

De radiozender met aandacht voor Nederlandstalige muziek is de laatste tijd bezig om haar bereik verder uit te breiden. Radio Continu hoopt voor eind dit jaar haar nieuwe etherfrequentie in de regio Amersfoort in gebruik te nemen. De radiozender zal dan in de regio Amersfoort te horen zijn op 99.5 MHz. In de digitale ether is de radiozender vrijwel landelijk te horen via DAB+.