Ziggo gaat door met uitschakelen analoge televisie in Noord-Holland

Kabelaar Ziggo gaat in februari verder met het verder uitschakelen van het analoge televisiesignaal. In de nacht van 4 op 5 februari wordt dit signaal uitgeschakeld in de regio Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam. Klanten kunnen dan alleen nog gebruik maken van het digitale televisiesignaal. Het analoge radio-signaal blijft voorlopig wel beschikbaar.

Gefaseerd

Ziggo startte in april 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland en Rotterdamen omgeving en Amsterdam stad, is het nu de beurt aan meer regio’s in Noord-Holland.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op een mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Jeroen Hoencamp legt verder uit: “Volledige digitalisering is ook een belangrijke stap om het ‘netwerk van de toekomst’ te realiseren. Onlangs heeft VodafoneZiggo aangekondigd dat er vanaf 2020 overgegaan wordt op snelheden van 1 Gb per seconde. Dat is gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.

Sociale media: