Ziggo gaat in Friesland door met uitzetten analoge televisie

Ziggo schakelt in de nacht van maandag 25 januari op dinsdag 26 januari a.s. in de regio Sneek/ Terschelling/ Vlieland het analoge tv-signaal uit.

“Schakel mee’

Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al bijna 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. De capaciteit die door het uitschakelen van analoge televisie vrij komt wordt ingezet voor nieuwe diensten zoals onder andere snelle Internet. Luisteren naar analoge radio blijft voorlopig nog wel mogelijk.

17 regio’s

Eerder vond de analoge afschakeling plaats in meer dan 17 regio’s waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ongeveer driekwart van alle klanten van het telecombedrijf kijkt al volledig digitaal.

Per regio

Ziggo schakelt het analoge televisiesignaal per regio af. Zo werd afgelopen nacht in de regio Den Bosch het analoge tv-signaal uitgeschakeld en volgen begin volgend jaar
de regio’s Alphen aan de Rijn en Zwolle.

Voorlichting

In elke regio informeert de aanbieder haar klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt. Abonnees kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

Afbeelding: