(C) Mediamagazine

Ziggo schakelt analoge televisie uit in regio’s Driebergen en Veenendaal

Ziggo is per vandaag gestopt met de doorgifte van het analoge televisiesignaal in de regio’s Veenendaal en Driebergen.

Gefaseerde afschakeling analoge televisie

Vanaf vandaag kunnen abonnees van Ziggo in de regio’s Veenendaal en Driebergen alleen nog digitale televisie kijken via Ziggo. Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. De vrijgekomen capaciteit wordt door de kabelaar ingezet voor diensten als snel Internet en digitale televisie.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen klanten van de aanbieder er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Om klanten te helpen met de omschakeling zet de kabelaar extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Meer regio’s

De komende periode wordt het analoge televisie-signaal ook in de regio’s Oost-Groningen/Oost-Drenthe en Mill/Venlo uitgeschakeld

Analoge radio

Naast de uitschakeling van het analoge tv-signaal heeft Ziggo ook een begin gemaakt met het uitfaseren van het analoge radiosignaal. Eind februari is in de regio Capelle aan den IJssel als eerste regio het analoge radio-signaal uitgeschakeld.