Ziggo schakelt analoge tv in Groningen en Drenthe uit

Per vandaag beschikken klanten van Ziggo in Groningen en Drenthe niet meer over het analoge televisiesignaal. De aanbieder heeft het signaal afgelopen nacht uitgeschakeld. De uitschakeling is al enige tijd geleden door de aanbieder gecommuniceerd naar haar klanten in de genoemde provincies.

Analoog

Sinds april vorig jaar is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving en delen van Amsterdam en de regio Noord-Holland, de regio Den Haagen de regio Gelderland en de regio Utrecht. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig nog wel beschikbaar in gebieden waar analoge televisie is uitgeschakeld.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente die gaat worden aangesloten op dit netwerk waarbij internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk zijn.