Ziggo schakelt analoge televisie af in regio Utrecht

Vanaf 4 juni schakelt Ziggo het analoge televisiesignaal af in de regio Utrecht. Klanten zullen worden geïnformeerd over het afschakelen van het analoge televisiesignaal.

Analoog

Sinds april vorig jaar is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving en delen van Amsterdam en de regio Noord-Holland en de regio Den Haag. Vannacht was de regio Gelderland aan de beurt.

Gelderland

In de nacht van 3 op 4 juni aanstaande wordt het analoge televisiesignaal in een deel van Utrecht uit. Het gaat onder andere om de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Woerden, Schoonhoven, Bilthoven, Breukelen, De Meern, Vianen en Vinkeveen. Een compleet overzicht van de gemeenten is te vinden op de website van VodafoneZiggo.

Doordat de zogenaamde kopstations van Ziggo niet geheel aansluiten bij de provinciegrenzen zal ook bij een aantal gemeenten in Zuid-Holland het analoge signaal worden afgeschakeld.  Het analoge radiosignaal blijft voorlopig beschikbaar.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente die gaat worden aangesloten op dit netwerk waarbij internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk zijn.

Sociale media: