Ziggo schakelt analoge televisie in regio Den Haag uit

Vanaf 12 maart schakelt Ziggo het analoge televisiesignaal uit in de regio Den Haag. Dit heeft de kabelaar vandaag bekend gemaakt.

Analoog

Sinds april vorig jaar is Ziggo bezig per regio het analoge televisiesignaal uit te schakelen. Tot op heden is het analoge televisiesignaal uitgeschakeld in de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving en delen van Amsterdam. Binnenkort zijn ook andere delen van Noord-Holland aan de beurt.

Den Haag

In de nacht van 11 op 12 maart wordt het analoge televisiesignaal in de regio Den Haag afgeschakeld. Het gaat om de gemeente Den Haag zelf alsmede Delft, Zoetermeer, Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig beschikbaar.

“Veel veranderd”

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Capaciteit

De capaciteit die vrijkomt na het uitzetten van het analoge televisiesignaal wordt ingezet voor het aanbieden van sneller Internet. De kabelaar wil op termijn een zogenaamd Gigabit-netwerk gaan aanbieden. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente die gaat worden aangesloten op dit netwerk waarbij internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk zijn.