(C) Mediamagazine

Ziggo schakelt eind november analoge televisie uit in regio Breda

De regio Breda maakt in de nacht van maandag 23 november op dinsdag 24 november a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Vanaf dat moment wordt het analoge televisiesignaal stopgezet door de kabelaanbieder. Het analoge radiosignaal blijft voorlopig beschikbaar.

‘Schakelmee’

Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al bijna 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal. De capaciteit die door het uitschakelen van analoge televisie vrij komt wordt ingezet voor nieuwe diensten zoals onder andere snelle Internet.

Veel veranderd

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Afschakeling

Eerder vond de analoge afschakeling plaats in meer dan 17 regio’s waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ongeveer driekwart van alle Ziggo klanten kijkt al volledig digitaal. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten.

Een overzicht van de gemeentes waar het analoge tv-signaal wordt uitgeschakeld per dinsdag 24 november vind je hier.

 

Sociale media: