Ziggo staakt doorgifte analoge televisie in Sneek, Terschelling en Vlieland

In de regio rond Sneek en de eilanden Vlieland en Terschelling is Ziggo gestopt met het doorgeven van het analoge televisiesignaal.

Overstap

Afgelopen nacht heeft Ziggo het analoge televisiesignaal in genoemde regio’s gestaakt en kan er alleen nog via het digitale signaal naar televisie worden gekeken. Ziggo startte in maart 2018 haar ”Schakelmee” campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen klanten van de aanbieder volledig digitaal.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten hebben een brief of e-mail ontvangen waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet de aanbieder extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.

Meer regio’s

Binnen afzienbare tijd wordt ook in de regio’s rond Hilversum, Roosendaal, Driebergen en Veenendaal het analoge televisiesignaal uitgeschakeld. 24 februari wordt er in de regio Capelle aan den IJssel een start gemaakt met het stopzetten van het analoge radiosignaal.

Meer informatie via de website van Ziggo

Afbeelding: