1,7 miljoen kijkers zien Eric Smit ‘De Slimste Mens’ worden

Ongeveer 1,7 miljoen Nederlanders hebben vrijdagavond op NPO 2 gezien hoe Eric Smit de finale won van De Slimste Mens. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Goede kijkcijfers

Het kennisprogramma onder leiding van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem op NPO 2 blijkt ook dit seizoen weer veel kijkers te trekken. De afgelopen weken trok De Slimste Mens op NPO 2 elke avond zo’n anderhalf miljoen kijkers aldus kijkcijferinformatie van SKO.

Eric Smit

Eric Smit, hoofdredacteur van het onderzoeksplatform Follow The Money versloeg in de finale vrijdagavond bariton Ernst Daniël Smid en wetenschapsjournalist Govert Schilling. Smit is hiermee de opvolger van Diederik Smit die zich sinds afgelopen zomerperiode De Slimste Mens mocht noemen.

Geschiedenis

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2. Het is de verwachting dat er ook komende zomerperiode weer een seizoen van De Slimste Mens wordt uitgezonden.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.