Aandacht voor DAB+ tijdens ‘De week van de digitale radio’

Deze week staat digitale radio via de ether (DAB+) centraal tijdens de week van de digitale radio. Zowel publieke- als commerciële radiozenders doen mee aan de actieweek.

Week van de digitale radio

Dit jaar doen ook de publieke regionale radiozenders mee aan de week van de digitale radio. Diverse radiozenders schrijven prijsvragen uit waarmee DAB+-radio’s kunnen worden gewonnen.

Daarnaast voert het overkoepelende samenwerkingsverband Digital Radio+ ook nog een actie waarmee een auto, voorzien van DAB+-radio, kan worden gewonnen. Digital Radio+ is een samenwerkingsverband van landelijke commerciële en publieke radiozenders alsmede de publieke regionale radiozenders om digitale radio via de ether te promoten. Hiervoor is onder andere de website digitalradio.nl/ in het leven geroepen.

Verbetering netwerken

Via DAB+ zijn inmiddels zowel landelijke als regionale radiozenders te horen. De landelijke publieke radiozenders zijn onder leiding van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) druk bezig om het netwerk verder uit te breiden waardoor de ontvangst wordt verbeterd. Ook de landelijke commerciële radiozenders, verenigd in de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) hebben ook plannen om hun DAB+-dekking in 2016 verder uit te breiden waardoor ook de indoor-ontvangst van het netwerk verbeterd wordt.

Regionale radiozenders

De publieke regionale radiozenders zijn sinds een aantal maanden ook te ontvangen via DAB+. Per regio zijn de afgelopen maanden de regionale netwerken door zenderexploitant Broadcast Partners in de lucht gebracht. De regionale commerciële radiozenders zijn per 1 september ook te ontvangen via DAB+. Per november zullen aan deze regionale DAB+-netwerken nog meer zenders worden toegevoegd aangezien medio september de zogenaamde restcapaciteit op deze netwerken is verdeeld.

De commerciële regionale radiozenders zijn nog niet actief in het platform Digital Radio+. Op vragen aan het platform van Digital Radio+ waarom de commerciële regionale radiozenders niet zijn vertegenwoordigd in dit platform heeft Digital Radio+ niet gereageerd.

Tweets

https://soundcloud.com/renevandekolk/aankondiging-week-van-de-digitale-radio-oktober-2015?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=twitter

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.