BBC-successerie Bodyguard te zien op streamingdienst Netflix

Sinds kort is de serie ‘Bodyguard’ te zien op de streamingdienst Netflix. De serie van de BBC was in Engeland een regelrechte hit met hoge kijkcijfers.

David Budd

De serie Bodyguard draait om de door Richard Madden (Game of Thrones) gespeelde David Budd. Dit fictionele karakter is een voormalig militair die heeft gestreden in Afghanistan. Zijn huwelijk heeft dit niet overleefd en nu probeert hij in London zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij laat het leger achter zich en gaat verder als een zogenaamde specialist protection officer. Simpeler gezegd, hij wordt bodyguard van de ambitieuze en nietsontziende minister van Binnenlandse Zaken: Julia Montague.

Goede kijkcijfers

De serie behaalde bij de BBC hoge kijkcijfers. Volgens kenners was de serie de best bekeken serie in de laatste twaalf jaar. Alleen het WK voetbal wist afgelopen zomer meer kijkers te trekken.

Netflix

De serie is dus al de afgelopen maanden te volgen geweest op de BBC maar kan nu ook worden bekeken op Netflix. De streamingdienst heeft de exclusieve rechten om de serie wereldwijd te verspreiden met uitzondering van Engeland en Ierland. De serie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een uur. Alle afleveringen zijn sinds kort te zien op Netflix.

Seizoen 2

Inmiddels heeft de Britse publieke omroep een tweede seizoen van de serie aangekondigd. Dit tweede seizoen moet eind 2019 op de buis verschijnen.

Video:

Tags voor dit artikel