Bezuinigingsplannen VRT Radio 2 gedeeltelijk teruggedraaid

De forse bezuinigingen op VRT Radio 2 zoals aangekondigd in het transformatieplan vorige week lijken gedeeltelijk te worden teruggedraaid. Dit bleek maandagavond nadat het bestuur van de VRT de plannen had besproken.

Transformatieplan

Met de andere punten van het transformatieplan gaat de raad van bestuur van de Vlaamse openbare omroep akkoord. Eind september zal over de details een definitieve beslissing worden genomen wanneer de Vlaamse regering duidelijkheid zal hebben verschaft over de herstructureringskosten.

VRT Radio 2

In het transformatieplan zoals dat vorige week al uitlekte stonden er flinke bezuinigingen voor de Vlaamse radiozender VRT Radio 2 aangekondigd.De drie regionale studio’s in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen moesten volgens het plan worden gesloten. Het bestuur van de VRT is daar nu op teruggekomen: Bij VRT Radio 2 blijven de regionale redacties ’s middags én ’s ochtends een ontkoppeld programma uitzenden.

“Het ging hier om de inhoud en het aanbod dat we helemaal overeind willen houden omdat we heel goed regionaal ingebed zijn”, zegt Luc Van den Brande (CD&V), voorzitter van de raad van bestuur, tegenover de VRT. In West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg, maar ook in Oost-Vlaanderen zal worden gezocht naar kleinere gebouwen voor Radio 2.

Staking

Ondanks de wijzigingen op het transformatieplan werd er vanmorgen tot 10 uur gestaakt door de vakbonden bij de VRT.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.