Classic FM van start met Classic FM Top 1000

Vandaag, Tweede Kerstdag, is Classic FM van start gegaan met haar Top 1000. De lijst met de beste klassieke muziek gekozen door de luisteraar van de radiozender is nog tot en met eind dit jaar te horen.

Klassiekers

De lijst bevat natuurlijk werken van Mozart, Chopin, Bach, Einaudi, Brahms, Strauss, Rossini. De Top 1000 is samengesteld door de luisteraar van de commerciële radiozender. Tot en met 31 december is de lijst te horen op de radiozender. De gehele lijst vind je hier. Dit jaar staat Maurice Ravel met de Bolero als hoogste genoteerd in de lijst.

Verandering

Voor Classic FM zelf is 2016 een jaar van grote veranderingen. De radiozender maakte tot oktober van dit jaar onderdeel uit van de Sky Radio Groep. De Sky Radio Groep zelf is nu onderdeel van een nieuw radiobedrijf samen met Radio 538 en Radio 10 waarvan John de Mol’s Talpa de meerderheid in handen heeft. Classic FM is in handen gebleven van de Telegraaf Media Groep en heeft haar intrek genomen in het pand van de uitgeverij.

Luisteren

Luisteren naar Classic FM kan in de ether via DAB+ (kanaal 11), alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.  De radiozender biedt sinds kort ook een aantal themazenders: Chill Out, Opera en Soundtracks. De drie themazenders zijn alleen te ontvangen via Internet en de app van de radiozender. Classic FM is ook beschikbaar als app op de Apple TV. De radiozenders zijn ook eenvoudig te beluisteren via deze link.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.