De Vrije Radio gestopt met uitzendingen via DAB+

Radiozender De Vrije Radio is gestopt met haar uitzendingen via de digitale ether (DAB+) in Noordoost Nederland. Dit bericht de website radio-tv-nederland.nl.

In mei 2018 begonnen

De radiozender begon in mei van het vorige jaar haar uitzendingen via DAB+ en is sinds deze week weer gestopt met de uitzendingen via de digitale ether. De radiozender maakte voor de uitzendingen gebruik van het digitale ethernetwerk van MTVNL. De radiozender heeft nog niet gereageerd op vragen van deze website waarom de uitzendingen via de digitale ether zijn gestaakt.

MTVNL

MTVNL beschikt over diverse regionale DAB+-netwerken waaronder naast Noordoost  Nederland grote delen van de Randstad, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Limburg. Per regio wordt een verschillend aanbod van radiozenders worden aangeboden. In de regio Noordoost Nederland zendt MTVNL uit via kanaal 7C.

Leegloop

Het is de tweede zender in vrij korte tijd die haar uitzendingen via DAB+ via MTVNL stopzet. Begin dit jaar trok Gigant FM de stekker uit haar uitzendingen via DAB+. Momenteel is alleen nog Team FM te horen via het regionale pakket van MTVNL in Noordoost Nederland op kanaal 7C. In Noord-Brabant staat er zelfs een regionaal netwerk van de zenderexploitant MTVNL helemaal leeg.

Online verder

‘De Vrije Radio’ is al een aantal jaar actief als radiozender via Internet. De radiozender zendt voornamelijk Nederlandstalige (piraten)muziek. Inkomsten worden gegenereerd uit sponsoring en donaties. Naast non-stop muziek zijn er ook gepresenteerde programma’s te horen op de radiozender. De radiozender blijft te horen via Internet.