Radiozender Gigant FM stopt uitzendingen via DAB+

Radiozender Gigant FM is niet meer te ontvangen in de digitale ether (DAB+) in Noordoost Nederland. De radiozender heeft het contract met netwerkexploitant MTVNL niet verlengd.

DAB+

De radiozender Gigant FM was sinds januari 2016 te beluisteren via DAB+. In de eerste periode van haar uitzendingen via DAB+ had de radiozender zelfs dekking in grote delen van Nederland. Later was de radiozender alleen te horen in Drenthe en omgeving via kanaal 7C.

Contract

De radiozender heeft tegenover deze website aangegeven dat het contract met exploitant MTVNL afliep en per 1 januari niet is verlengd. De uitzendingen via DAB+ zijn inmiddels stopgezet.

MTVNL

MTVNL exploiteert in Nederland een DAB+-netwerk dat in grote delen van Nederland is te ontvangen. Aangezien het netwerk bestaat uit regionale kavels kan er per regio een ander aanbod worden uitgezonden.

In de regio Drenthe zijn nu via MTVNL nog de uitzendingen van Team FM en De Vrije Radio te horen. In andere delen van Nederland zijn radiozenders als LX Classics, HOT Radio Hits en KBC Radio te ontvangen via het netwerk van MTVNL.

Kabel en Internet

Gigant FM blijft te beluisteren via diverse kabelfrequenties van onder andere KPN, Ziggo en Kabelnoord in de regio Drenthe en wereldwijd via Internet.