Eurosport en Discovery voorlopig nog te zien bij Canal Digitaal

De televisiezenders van Discovery Networks, waaronder Discovery Channel en Eurosport, blijven voorlopig te zien bij Canal Digitaal en Online.nl.

Nog geen nieuw contract

M7 Group, eigenaar van onder andere Canal Digitaal en Online.nl waarschuwde vorige week haar abonnees dat de doorgifte van zenders als Discovery Channel en Eurosport per 1 mei zou worden gestaakt. Het is M7 Group nog niet gelukt een nieuw contract af te sluiten met Discovery Networks.

Voorlopig nog te zien

De onderhandelingen tussen Discovery Networks en M7 Group lopen nog steeds en Canal Digitaal meldt dat derhalve de zenders van Discovery Networks voorlopig te zien blijven bij de aanbieder. De onderhandelingen tussen de twee bedrijven voor een nieuw contract verlopen stroef.

“Buiten proportie”

M7 Group gaf vorige week te kennen dat het bedrag dat Discovery Networks vraagt aan M7 Group “buien proportie” is. Discovery vraagt meer dan het dubbele van het bedrag dat we vandaag betalen voor de doorgifte van de zenders via onze verschillende merken,” zei Hans Troelstra, CEO van M7 Group vorige week. “Het bedrag overstijgt de waarde van de zenders en is volledig buiten proportie. Zeker als je rekening houdt met de dalende belangstelling van deze zenders op de markt.”

DELTA

Het is de Zeeuwse kabelmaatschappij DELTA niet gelukt om een nieuw contract te sluiten met Discovery Netwoks. Daar wordt de doorgifte van zenders Eurosport, TLC en Discovery Channel vanaf 5 mei gestaakt. Dit heeft geleid tot veel klachten bij abonnees van DELTA. Er is inmiddels een petitie gestart om de zenders te behouden en deze petitie was maandagavond al meer dan 3500 keer ondertekend.