Eurovisie Songfestival live bij AVROTROS op NPO 1

Vanavond, dinsdag 8 mei, staat de eerste halve finale op het programma van het Eurovisie Songfestival 2018. Dit wordt live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

63e editie

Het Eurovisiesongfestival 2018 zal de 63ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Vorig jaar ging de eerste plek naar de 27-jarige Portugees Salvador Sobral met het nummer ‘Amor pelos dois‘. Daarom vindt deze editie van het songfestival plaats in Lissabon te Portugal.

Waylon

Voor Nederland zal Waylon op het podium verschijnen met zijn nummer ‘Outlaw in Em‘. In 2014 deed hij samen met Ilse DeLange voor ons land mee als ‘The Common Linnets‘. Met het nummer ‘Calm Before the Storm‘ bereikten zij de tweede plek. Waylon brengt zijn song ten gehore in tweede halve finale, waar hij als negende aan de beurt is. Vanavond is de eerste halve finale te zien op televisie. Beide halve finales en natuurlijk de finale worden live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

Halve finales

Vanavond, dinsdag 8 mei, zal om 20.30 uur op NPO 1 het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien bij de AVROTROS. Om 21.00 uur start de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdag, 10 mei, om 21.00 uur zal de tweede halve finale worden uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

Finale

Zaterdag is de dag van de finale van het Songfestival. Om 20.30 uur begint het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ en de finale is om 21.00 uur. Beide programma’s worden uitgezonden op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

NPO Radio 2

Ook op NPO Radio 2 is er aandacht voor het Eurovisie Songfestival. Live vanuit Portugal is Bart Arens van tot en met vrijdag 11 mei te beluisteren op NPO Radio 2 met Op weg naar de finale. In zijn uitzending schuift Waylon dagelijks aan om te vertellen over alle gebeurtenissen in Lissabon en om zijn favoriete muziek te laten horen.

Bart Arens ontvangt mensen uit het team van Waylon, Songfestival-experts en deelnemers uit het buitenland. Arens is elke werkdag te horen tussen 9-12 uur op NPO Radio 2. De radiozender is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video: