Flinke wijzigingen doorgevoerd in lokaal DAB+-aanbod

De afgelopen dagen zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd in het aanbod bij de diverse lokale DAB+-experimenten.

Dance Radio, AMW en Jamm FM uit Leidse ether

In de regio Leiden zendt ImpactAM uit via de digitale ether op kanaal 5D. In dit pakket zijn zaterdagavond de radiozenders Feel Good Radio, Jamm FM, Amsterdam Most Wanted, Dance Radio en MidlandNL verwijderd uit het aanbod. Unity FM, de lokale omroep van Leiden is toegevoegd aan het aanbod.

Hiermee bestaat uit het aanbod van dit pakket naast Impact AM en Unity FM uit Unity NL, Studio Alphen, Sleutelstad FM, Groeistad Radio, ZFM Zoetermeer, KB Radio en RTV Katwijk. Daarnaast wordt er een zogenaamd OpenMic-kanaal aangeboden via dit pakket.

Impact AM

De radiozender Impact AM heeft aangekondigd vanaf 20 augustus alleen nog te beluisteren te zijn via de ether in de regio Leiden. Impact AM is dan alleen nog te horen via het DAB+ en de middengolfzender op 1485 kHz in Leiden. De verspreiding via de DAB+-kanalen in Zandvoort (5C), Duivendrecht (7B) en Wageningen (7B) wordt stopgezet. Daarnaast blijft de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.

The Friday Zone

Via het lokale DAB+-experiment in Bentelo (Overijssel) van Broadcast Innovations op kanaal 7C is sinds dit weekeinde een nieuwe radiozender toegevoegd: The Friday Zone. Deze radiozender is ook via het Internet te beluisteren.

“Zeer enthousiast”

“Broadcast Innovations was zeer enthousiast over het project dat ik ben gestart en heeft als vergunninghouder van de DAB+ zender mij de kans gegeven om uit te zenden in de regio Twente. DAB+ geeft op deze manier ook kans aan kleine radiozenders om iets moois te geven aan luisteraars en dat is een goede ontwikkeling!“, aldus Robin Schouten van de radiozender in een persbericht.

Experimenten

Momenteel worden er ongeveer twintig DAB+-experimenten op lokaal niveau uitgevoerd. Hiervoor wordt gebruikt van experimenteervergunningen die worden uitgegeven door Agentschap Telecom. De experimenten lopen tot uiterlijk 1 januari 2018.

Update: Sinds zondagavond is ook de lokale omroep van Zoetermeer, ZFM, verwijderd van het lokale DAB+-kanaal in Leiden op kanaal 5D.