(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix Spanje met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van Spanje zijn zondagmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zendt ook de Duitse commerciële zender RTL Television de race live uit. Op de radio is de race te volgen via Grand Prix Radio en NPO Radio 1.

Grand Prix Spanje

Twee jaar geleden was de Grand Prix van Spanje een speciale race voor Nederland. Max Verstappen won in zijn eerste wedstrijd voor zijn toen nieuwe team Red Bull Racing direct de race. Vorig jaar won Lewis Hamilton de race en haalde Max Verstappen de finish niet.

De Grand Prix van Spanje wordt gehouden op het Circuit de Catalunya in Montmeló nabij Barcelona, waar de race sinds 1991 gereden wordt. Het 4,7 km lange circuit was in 1991 net op tijd klaar om de Spaanse Grand Prix te huisvesten.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix van Spanje live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 14.00 uur, de start van de wedstrijd is om 15.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol en de co-commentator is Giedo van der Garde. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 14.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen. Via de satelliet is de wedstrijd ook in Ultra HD te bekijken via RTL.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. “Houd rekening met een vertraging van 20 seconden.”, aldus de radiozender. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet. De radiozender is rond het circuit ook te beluisteren via DAB+.

NPO Radio 1

Via NPO Radio 1 zijn er in het programma NOS Langs de Lijn flitsen te horen van de de race in Spanje. Het verslag is in handen van Louis Dekker. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Twitter

Met ingang van de Grand Prix van Spanje is er na afloop de ‘F1 Live Show’ te zien via Twitter. De show zal een kijkje nemen achter de schermen bij de Formule 1 en worden gepresenteerd door Will Buxton. Hij krijgt hierbij hulp van onder andere ex-wereldkampioen Nico Rosberg.