Hemelvaartsdag: Aangepaste programmering radiozenders

radioDiverse radiozenders hebben vandaag, Hemelvaartsdag, een aangepaste programmering. NPO 3FM zendt traditiegetrouw de Hemelse Honderd uit.

 

3FM met Hemelse Honderd
NPO 3FM start vandaag met de Hemelse Honderd: de honderd beste albums ooit gemaakt volgens de 3FM luisteraars. Twee dagen lang zijn op 3FM de “lekkerste albumtracks, samengesteld aan de hand van stemmen van de luisteraars” te horen. 3FM draait twee tracks van elk genoteerd album uit de Top 100. Vrijdag 15 mei hoor je bij Coen & Sander net voor 18.00 uur de nummer 1 van de Hemelse Honderd 2015. 3FM is te ontvangen via FM, DAB+, diverse digitale paketten en wereldwijd via Internet.

Omroep Zeeland met Zeeuwse Top 40
Op de regionale publieke radiozender Omroep Zeeland zijn vandaag de beste 40 nummers te horen uit Zeeland in De Zeeuwse Top 40 tussen 08.00 en 13.00 uur. De Zeeuwse Top 40 is ook live te volgen via Omroep Zeeland TV. Omroep Zeeland is te ontvangen in Zeeland via FM en DAB+, landelijk via diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet

L1 met L1mbo Top 100
Vandaag zendt de regionale omroep L1 traditiegetrouw de L1mbo Top 100 uit. Een hitlijst met de beste 100 Limburgse platen aller tijden, samengesteld door kijkers en luisteraars van de Limburgse omroep. Deze traditie begint in 1997 als toenmalig eindredacteur nieuws Karel Siebers een idee zoekt om Hemelvaartsdag een originele invulling te geven. Inmiddels is L1 toe aan de 19de editie van dit evenement. De elf uur durende radio-uitzending op Hemelvaartsdag begint om 8:00 uur. Het programma wordt vanuit de studio gepresenteerd. Presentatoren Tom Doesborg, Tim op het Broek, Ruud Kleinen en Henk Hover nemen afwisselend achter de microfoon plaats. Vlak voor 19:00 uur wordt de nummer 1 bekend gemaakt. L1 beluisteren kan via FM, DAB+ en wereldwijd via Internet.

Den Haag FM met Haagse Honderd
Vandaag wordt op Den Haag FM de vierde editie van de Haagse Honderd uitgezonden. De uitzending is van 07.00 tot 19.00 uur en wordt gepresenteerd door Jeroen Zwaan, Edward Moeliker, Sylvia de Bres, Sonja Keizer, Barry van de Laar en Adrienne van de Nieuwegiessen. Afgelopen weken konden luisteraars van Den Haag FM hun favoriete vijf Haagse platen doorgeven. De Haagse Honderd telt zestig verschillende artiesten. Namen die vaak in de lijst staan zijn Anouk, Golden Earring en Di-rect .

The Hague Idiots en Vuigtuig hebben ieder vier noteringen. Meer informatie via http://denhaagfm.nl/2015/05/13/volgorde-haagse-honderd-2015-bekend/. Den Haag FM is te ontvangen via FM in de regio Den Haag op 92.0 MHz, Ziggo-digitaal (kanaal 915) en wereldwijd via Internet.