Kabelaar Delta maakt start met uitschakelen analoge signaal

Kabelaar Delta uit Zeeland heeft vandaag, dinsdag 1 mei, een start gemaakt met het uitschakelen van het analoge signaal.

Eerste analoge zenders uitgeschakeld

Vandaag worden de eerste analoge televisiezenders door de kabelaar uitgeschakeld. Het gaat om ARD, ZDF, WDR, BBC One en TV5 Monde. Deze televisiezenders zijn vanaf nu alleen nog digitaal te ontvangen. Op de vijf analoge zenders die zijn uitgeschakeld laat de kabelaar per vandaag informatie zien hoe deze mensen kunnen overstappen naar digitaal.

20 augustus

Vanaf 20 augustus zal het gehele analoge televisie- en radiosignaal worden afgeschakeld door de kabelaar. Eerder gaf de kabelaar uit Zeeland nog aan dat het analoge televisie- en radiosignaal al dit voorjaar zou worden stopgezet. Dit is nu uitgesteld tot in de zomerperiode.

Analoge kijkers

Op dit moment schat DELTA dat er nog zo’n 17.000 analoge kijkers zijn. Vorig jaar toen het bedrijf bekend maakte te gaan stoppen met analoge televisie waren dat er nog zo’n 20.000.

Capaciteit

Delta gaat de capaciteit die de analoge radio- en televisiezenders momenteel in beslag nemen onder andere gebruiken voor sneller Internet.

Mini decoder

Voor abonnees van Delta die nog gebruik maken van het analoge televisiesignaal heeft de kabelaar een speciale mini-decoder beschikbaar gesteld.

Ziggo

Kabelaar Ziggo is vorige week begonnen met het uitschakelen van het analoge signaal. In tegenstelling tot kabelaar Delta wordt het analoge signaal per regio uitgeschakeld. Daarnaast zal Ziggo het analoge radiosignaal voorlopig blijven uitzenden.

Zorgen

In de provincie Zeeland zijn overigens zorgen geuit over de ontvangst van de publieke radiozenders wanneer Delta per 20 augustus stopt met het doorgeven van het analoge radiosignaal.