KINK start testuitzendingen via Internet en DAB+

Radiozender KINK is gestart met haar testuitzendingen via de digitale ether (DAB+) en Internet. Vrijdag 1 februari gaat de radiozender officieel van start.

Landelijk in de digitale ether

KINK zendt uit via Internet en de digitale ether (DAB+). Voor de uitzendingen via DAB+ wordt gebruik gemaakt van het landelijke netwerk van commerciële radiozenders op kanaal 11C. KINK huurt voor haar uitzendingen ethercapaciteit bij zowel Sublime als 100%NL en zendt uit met een kwaliteit van 56 kbps.

Start

Vrijdag 1 februari om 18.00 uur gaat de radiozender officieel van start met haar uitzendingen met als slogan ‘No Alternative’. De programmering van de radiozender is een aantal weken geleden al bekend gemaakt. Zo zal Michiel Veenstra het ochtendprogramma KINKSTART gaan presenteren en zijn er ook programma’s voor onder andere Jasper Leijdens, Jasper Leegwater en Tessa Mol.

On-demand

Naast een lineair aanbod van radioprogramma’s via Internet en DAB+ zullen er ook veel uitzendingen on-demand beschikbaar komen in speciale podcasts.

Herstart

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek.

Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van Kink FM omdat de radiozender volgens de Vereniging Veronica, destijds eigenaar van de radiozender, te weinig geld opleverde. De radiozender maakt nu een herstart onder leiding van Michiel Veenstra. Ook Jan Hoogesteijn is betrokken bij de radiozender. Hoogesteijn is sinds 1 oktober 2015 weer eigenaar van de naam KINK.

Sociale media:

https://www.instagram.com/p/BtPzhX7j7Px/?utm_source=ig_web_button_share_sheet