Klachten over eerste UFC-uitzending op website Veronica

De eerste live-uitzending van de UFC op de website van Veronica heeft klachten opgeleverd bij de fans van de sport.

Veronica

Televisiezender Veronica heeft sinds dit jaar de rechten van UFC (Ultimate Fighting Championship) overgenomen van FOX Sports. Afgelopen nacht zond de zender het eerste evenement van Ultimate Fighting Championship uit: UFC Brooklyn.

Niet op televisie

Het evenement UFC Brooklyn werd afgelopen nacht gehouden maar kon door Veronica niet op het lineaire televisiekanaal worden uitgezonden. “Het is voor Veronica, helaas, onmogelijk om op dit tijdstip live de wedstrijden uit te zenden op televisie in verband met Disney XD. Deze programmering begint dagelijks om 04.00 uur, tijdens de main cards van evenementen op Amerikaanse grondgebied en pay-per-views.”, aldus de televisiezender.

Website

De gevechten uit de zogenaamde main-card waren afgelopen nacht wel te zien via een livestream op de website van Veronica. Liefhebbers waren echter niet tevreden over deze stream. Diverse liefhebbers klagen over een haperende stream en problemen om de stream überhaupt op te starten. Ook waren er problemen met het casten van de stream naar de televisie.

Terugkijken

De wedstrijden van vannacht kunnen inmiddels worden teruggekeken via de website van Veronica.

Televisie

Vanaf maandag 21 januari zendt Veronica elke maandagavond om 22.55 uur een uur lang UFC-actie uit na GLORY: Time to Fight. Gebruikelijk bevatten deze afleveringen een samenvatting van het UFC-evenement dat het weekend ervoor plaatsvond. Deze hoogtepunten worden voorzien van Nederlands commentaar van Sander Schrik en Bob Schrijber.