UFC van start op Veronica, KIJK en Veronicatv.nl

Komend weekeinde start Veronica met het uitzenden van UFC-evenementen. Het eerste evenement is zaterdagnacht via Internet te bekijken. Veronica nam onlangs de uitzendrechten voor de gevechten uit de UFC (Ultimate Fighting Championship) over van FOX Sports.

UFC

UFC, ‘s werelds eerste mixed martial arts (MMA) organisatie, viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest waardevolle sportaanbieders ter wereld. UFC heeft twee uitverkochte shows in Nederland georganiseerd.

Nederlanders

De competitie is de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse atleten in vechtsporten, onder wie Alistair Overeem, Germaine de Randamie, Gokhan Saki, Siyar Bahadurzada en Stefan Struve. Dit weekeinde is het eerste evenement te volgen via de website van Veronica.

UFC Brooklyn

In de nacht van zaterdag op zondag (19/20 januari) zendt Veronica het eerste evenement uit: UFC Brooklyn, waarop Henry Cejudo zijn Flyweight Title verdedigt tegen de huidig Bantamweight Champion, TJ Dillashaw.

Live

Fans die ‘s nachts opblijven om elk evenement live te kijken, zitten goed bij VeronicaTV.nl. Hierop zal elke main-card worden gelivestreamd. Om hiervan gebruik te maken is een gratis account op de website nodig.

Dit weekend begint de livestream van UFC Brooklyn om 04.00 uur met origineel Amerikaans commentaar. De prelims (en early prelims) zijn vanaf 0.00 uur te zien op UFC Fight Pass.

Niet op televisie

Het is voor Veronica, helaas, onmogelijk om op dit tijdstip live de wedstrijden uit te zenden op televisie in verband met Disney XD. Deze programmering begint dagelijks om 04.00 uur, tijdens de main cards van evenementen op Amerikaanse grondgebied en pay-per-views.

Terugkijken

Nadat elk evenement voorbij is, staat de complete main-card op KIJK.nl en worden alle wedstrijden geplaatst op veronicatv.nl.

Televisie

Vanaf maandag 21 januari zendt Veronica elke maandagavond om 22.55 uur een uur lang UFC-actie uit na GLORY: Time to Fight. Gebruikelijk bevatten deze afleveringen een samenvatting van het UFC-evenement dat het weekend ervoor plaatsvond. Deze hoogtepunten worden voorzien van Nederlands commentaar van Sander Schrik en Bob Schrijber.

Praag

Op zaterdag 23 februari zendt Veronica voor het eerst een UFC-evenement live uit op het open kanaal met Nederlands commentaar vanuit Praag. Op dit evenement staat Stefan Struve tegenover Marcos Rogério de Lima. Thiago Santos en Jan Blachowicz verzorgen het main event.

“Vanuit de studio zullen we voorbeschouwen met presentatrice Hélène Hendriks en analisten Remy Bonjasky en Martijn de Jong.”, aldus de televisiezender.

Sociale media: