Kort medianieuws 13 maart 2012

  • varaDe VARA heeft in november vorig jaar een boete opgelegd gekregen van 50.000 euro voor het vertonen én aanprijzen van het servies van Yvon Jaspers in een aflevering van De Wereld Draait Door (DWDD) , een jaar eerder, op 18 november 2010. Lees verder.
  • Net als ieder jaar zal MTV ook in 2012 weer de Europe Music Awards uitreiken. Na Liverpool, Berlijn, Madrid en Belfast is er dit keer gekozen voor de Duitse stad Frankfurt. Dat heeft de muziekzender maandag bekendgemaakt. Lees verder.
  • De tv-uitzendingen van de lokale omroep in de gemeente Drimmelen gaan digitaal. “Wij zagen een teruglopende belangstelling voor onze programma’s die analoog worden uitgezonden. Lees verder.
  • GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil dat minister Opstelten van Veiligheid gaat praten met journalistenvakbond NVJ over de persvrijheid. Dibi stelt kamervragen na de arrestatie van een Omroep Zeeland-verslaggever bij een oefening van het leger en de politie, vorige week op Neeltje Jans. Lees verder.
  • Intel zou plannen hebben om in de Verenigde Staten een virtuele kabelaanbieder te worden, waarbij het tv-kanalen via internet aanbiedt aan klanten. De fabrikant zou werken aan een eigen settop-box en al eind 2012 met de diensten willen beginnen. Lees verder.
  • Nog voor de zomer lanceert de Vlaamse openbare omroep VRT een opvolger voor Man Bijt Hond. Zo bericht een krant van De Persgroep. Dit betekent dat het jaarlijkse zomermagazine “1000 Zonnen en Garnalen” van het scherm verdwijnt. Volgens het weekblad Humo zou het immer populaire programma De Mol in 2013 terugkeren Lees verder.
  • In het nieuwe Net5-programma De Wereld Rond in 80 Dates reizen vijf single vrouwen, die in Nederland ‘Mister Right’ niet kunnen vinden, de wereld over op zoek naar hun droomprins. In zeven zeer verschillende landen worden ze voorgesteld aan meer dan honderd exotische, ruige, excentrieke of juist traditionele single mannen met ieder zo zijn eigen gebruiken, cultuur en gewoontes. Lees verder.
  • De Britse zender BBC Three heeft een nieuwe serie aangekondigd waarin gilles-de-la-tourettepatiënten de hoofdrol spelen. De deelnemers werken toe naar een eenmalig live-optreden. Lees verder.
  • 3FM trekt dit jaar voor het eerst naar het immense Amerikaanse festival, om de contouren van het Nederlandse festival vast te zien ontstaan. Lees verder.