Kort medianieuws 21 juni 2011

  • varaDe VARA heeft in de nieuwe TV Gids een rectificatie geplaatst voor de Lucky-TV Cartoon van Ron Boszhard als oud-generaal Ratko Mladic.  De voorzieningsrechter heeft geoordeeld dat de publicatie van het artikel onrechtmatig is jegens Ron Boszhard, onder meer nu zij onnodig grievend is en zij inbreuk maakt op zijn goede naam en reputatie.”, staat te lezen in het halve pagina grote kader. Lees verder
  • De afgelopen jaren was het goed mogelijk om de tenniswedstrijden op Wimbledon live online te bekijken. Dat kwam doordat Net5 de rechten op Wimbledon in bezit had en daardoor zowel op TV als op internet live beelden van Wimbledon uitzond. In 2011 liggen de rechten echter bij Sport1 (die beelden tegen betaling uitzendt) en – voor wat betreft de halve finales – bij de NOS. Op internet is het lastig zoeken naar gratis live streams van Wimbledon. Lees verder.
  • Het langste tv-programma ooit, uitgezonden door de Noorse openbare omroep NRK, blijkt immens populair. Gedurende 134 uur, ruim vijfenhalve dag, kan de kijker sinds donderdag non-stop de 2.500 kilometer lange reis van een cruiseschip op de voet volgen. Meer dan 2,5 miljoen Noren hebben het programma intussen bekeken. Lees verder.
  • Skype heeft in laatste versie, die nog in beta is, de mogelijkheid toegevoegd om te chatten met Facebook-vrienden. Lees verder via Emerce.nl.
  • Een Mexicaanse journalist, zijn echtgenote en hun 21-jarige zoon zijn maandag in hun huis in Veracruz doodgeschoten. De journalist, de 55-jarige Miguel Angel Lopez Velasco, werkte voor de krant Notiver, waarin hij onder andere een column over politiek en misdaad had. Zijn zoon, Misael Lopez, werkte als fotograaf voor de krant. Er zijn nog geen arrestaties verricht.
  • Telenet-gebruikers klagen dat hun provider traffic shaping op bittorrent-verkeer toepast. Vooral tijdens piekuren zouden abonnees kampen met trage torrentdownloads. De provider heeft nog niet op de klachten gereageerd. Lees verder.
  • YouPorn en andere webvideo op tv-toestellen, al dan niet in apps vervat, bedreigen de zeer lucratieve markt van kabelpakketten, IPTV en Digitenne. Maar loopt het ook zo’n vaart? En wat doen providers en contentmakers er straks mee? Lees verder.