Kort medianieuws 27 april 2011

  • 3fmHet concert dat Adele op 8 april in de Amsterdamse Paradiso gaf is donderdag in z’n geheel op 3FM te horen. De zender presenteert voor het concert vanaf 21.00 uur een speciale uitzending van MetMichiel. Vanaf 21.20 uur klinkt het concert tot 22.40 uur in de uitzending van 3voor12 op 3FM.
  • Een nieuw crossmediaal nieuwsplatform, dat is NOS op 3. Vanaf maandag 2 mei gaan de redacties van NOS Headlines en het NOS Journaal op 3 verder onder deze naam. Een redactie die constant de dialoog zoekt met het publiek. Het gaat om de journalistieke inhoud, maar wel om onderwerpen waarbij de inbreng van het publiek zwaar weegt. Het nieuws wordt zoveel mogelijk belicht vanuit een ‘meervoudig perspectief’, of te wel van meerdere kanten bekeken.   Lees verder
  • “A creatively muted, off-key affair — a program that seemed to borrow its set from “The Weakest Link,” and had no shortage of weak links in its conception.” Het zal niet de recensie zijn waar John de Mol op gehoopt had. Lees verder.
  • Hij begint per 1 mei als directeur Tele2 Nederland, maar op het bureau van Günther Vogelpoel wacht nu al een cruciaal dossier. In januari 2012 drie frequentiebanden geveild. In juni hakt de Tweede Kamer de knoop door over de precieze voorwaarden voor die cruciale veiling. In een exclusief interview met dft blikt hij vooruit op zijn eerste grote klus. Lees verder.
  • De schrijver van een stuk op weblog Joop over de overeenkomsten tussen Adolf Hitler en Geert Wilders voelt zich onveilig door de reactie van Wilders. Dat laat blogger Michael Blok weten in een open brief aan Wilders. Blok heeft de brief ook verstrekt aan persbureau Novum. Lees verder.
  • Europese telecombedrijven hebben plannen om bepaalde sites die grote hoeveelheden mobiel internetverkeer genereren hiervoor een heffing te laten betalen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times woensdag Lees verder.
  • Cameraman Eddy van der Enden is dinsdag overleden. Dat heeft de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers (NBF) woensdag gemeld. Van der Enden overleed op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Lees verder.
  • De kosten voor mobiel dataverkeer moeten binnen de Europese Unie fors omlaag. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Lees verder.
  • Het Elektronisch NieuwsArchief (ENA), een interuniversitair initiatief van de Universiteit Antwerpen (UA) en de KULeuven, ontkracht in zijn meest recente onderzoek (Nieuwsmonitor 5, april 2011) de stelling dat de Vlaamse televisiejournaals ‘volkser’ zijn geworden Lees verder.