Telecomprovider KPN heeft bezwaar ingediend tegen het afwijzen van het ontheffingsverzoek voor het doorgeven van de Vlaamse publieke omroep VRT KetNet/OP12 via Digitenne.
Ook heeft de provider bezwaar ingediend tegen het afwijzen van het ontheffingsverzoek voor het doorgeven van lokale zenders via haar dienst KPN Interactieve televisie. Dit heeft het Commissariaat voor de Media bekend gemaakt.
Afgelopen week werd bekend dat het ontheffingsverzoek dat KPN had ingediend voor het verplicht doorgeven van de Vlaamse publieke televisiezender VRT Ketnet/OP12 en vijf Vlaamse publieke radiozenders is afgewezen door het Commissariaat voor de Media. Volgens het Commissariaat voor de Media heeft KPN tot 1 juli de tijd om de genoemde zenders te gaan doorgeven via haar dienst Digitenne. Inmiddels is bekend geworden dat KPN de genoemde zenders pas op 1 oktober gaat doorgeven. Daarnaast heeft de telecomprovider bezwaar ingediend tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media.
Ook tegen het besluit van het Commissariaat voor de Media om de doorgifte van lokale omroepen per 1 januari 2015 verplicht te stellen voor de dienst KPN Interactieve televisie heeft KPN bezwaar ingediend.
Wijzigingen Mediawet
Het doorgeven van zowel de Vlaamse televisiezender VRT Ketnet/OP12 en de vijf publieke radiozenders als de doorgifte van de lokale omroepen via KPN Interactieve televisie maakt onderdeel uit de gewijzigde Mediawet. Deze wijziging werd op 20 november 2013 middels een Koninklijk Besluit bekrachtigd en ging op 1 januari 2014 in. De wijzigingen bestaan uit het digitaal moeten uitzenden van de drie algemene NPO-tv zenders, vijf algemene NPO-radiozenders, drie VRT-televisiezenders, 5 VRT-radiozenders, pakketten van minimaal 30 tv-zenders (Digitenne: 25), de regionale omroep (uitgezonderd satelliet) en die van de naburige provincies, (uitgezonder satelliet en Digitenne), de lokale omroep (radio en televisie, uitgezonderd satelliet en Digitenne).