Lage Landen Lijst op Omroep Zeeland, L1, Omroep Brabant en VRT Radio 1

Vandaag is de Lage Landen Lijst, editie 2019, te horen via Omroep Zeeland, L1, Omroep Brabant en VRT Radio 1.

Nederlandstalige liedjes

De lijst bevat volgens de luisteraars van de vier radiozender de mooiste Nederlandstalige liedjes van Nederland en België. Een jury heeft echter een selectie gemaakt van 100 liedjes waarop de afgelopen weken gestemd kon worden. De definitieve volgorde is vandaag te beluisteren.

NPO Radio 5

In 2016 werd de eerste Lage Landen Lijst nog uitgezonden in een samenwerking met VRT Radio 1 en NPO Radio 5. In 2017 werd de lijst alleen uitgezonden door VRT Radio 1. Sinds vorig jaar doen een aantal Nederlandse regionale omroepen mee aan het programma.

Uitzending

De Lage Landen Lijst editie 2019 is vandaag, zaterdag 14 september tussen 9 uur ’s ochtends tot 18 uur live te horen op Omroep Zeeland, L1, Omroep Brabant en VRT Radio 1.

“Tijdens de dag word je geïnspireerd met nieuwe muziek uit Vlaanderen en Nederland. De Lage Landenlijst wordt gepresenteerd door het Vlaams-Nederlandse duo Jan Hautekiet en Maarten Kortlever (van omroep Brabant).”, aldus een persbericht.

De uitzending brengt ook een reportage rond grensverleggers: projecten die de grens tussen Nederland en Vlaanderen overschrijden. Dat varieert van cultuurproject tot een mooie fietsroute.

Luisteren

Meer informatie over de lijst op de speciale website. Luisteren kan via de livestreams van de genoemde radiozenders op deze pagina.

Sociale media: