Luistercijfers: Record voor 89.3 Radio West in december

Radio West heeft in december 2017 een nieuw record bereikt met een marktaandeel van 7%. Dit is 2,5% hoger dat het marktaandeel in dezelfde periode in 2016. “Een opzienbarende prestatie, omdat de decembermaand veel concurrentie biedt met onder andere de Top 2000 van Radio 2.”, aldus de regionale omroep in een persbericht.

Vernieuwde programmering

Vorig jaar is de programmering op Radio West onder de loep genomen door een radioteam onder leiding van Tjeerd Spoor en grondig opgefrist. De spitsuren in de ochtend en namiddag zitten nu nog meer boordevol nieuws. In november vorig jaar is acteur en televisiepresentator Bas Muijs als presentator aangetrokken voor het nieuwsprogramma Muijs in de Morgen in de ochtend tijdens de spitsuren 7-9 uur.

“Heel blij”

Tjeerd Spoor, zelf presentator van het nieuwsprogramma Studio Haagsche Bluf tijdens de spitsuren 16-19 uur over de groei van het marktaandeel van Radio West: “Ik ben heel blij dat al onze inspanningen lonen en dat we nieuwe luisteraars weten aan te trekken en te houden”, aldus Spoor.

Bereikcijfers

Radio West bereikte in december wekelijk 151.000 luisteraars, had een marktaandeel van 7% en een gemiddelde luistertijd van drie-en-een-half uur. Hiermee was Radio West in december één van de best beluisterde radiostations in de regio, aldus de regionale omroep.

Landelijk gezien daalde het marktaandeel van de regionale omroepen in Nederland. Gemiddeld daalde het marktaandeel van 9,5 procent in de meetperiode oktober/november 2017 tot 8,6 procent in de meetperiode november/december.