Marathon Rotterdam live te volgen bij NOS en RTV Rijnmond

De 38e editie van de Marathon van Rotterdam is zondag live te volgen bij de NOS en bij de regionale omroep RTV Rijnmond.

Loopfeest

Voor de 38e keer wordt Rotterdam zondag omgetoverd tot decor van het grootste loopfeest van Nederland. Ruim 42 kilometer lang schitteren duizenden lopers door de stad op weg naar de finish op de Coolsingel. Dit evenement is live te volgen op radio, televisie en Internet.

Kanshebbers

Getu Feleke is op papier de snelste loper op de startlijst, met een persoonlijke toptijd van 2.04.50. Die liep de Ethiopiër in 2012 in Rotterdam, toen hij als tweede finishte. Khalid Choukoud is zondag de Nederlandse blikvanger in de marathon van Rotterdam. Hij krijgt een speciale behandeling, nu naaste rivalen Abdi Nageeye en Michel Butter niet meedoen. De Hagenaar loopt voor de derde keer in Rotterdam en heeft maar één doel, zijn persoonlijk record van 2.10.52 verbeteren.

NOS

De uitzending van de NOS start om 9.30 uur op NPO 1 en de marathon zelf om 10.00 uur. Daarnaast doet de NOS verslag via Internet en NPO Radio 1. Vanaf de start om 09.30 uur tot aan de finish omstreeks 12.35 uur volgt u de Marathon van Rotterdam op NPO 1, NOS.nl en NPO Radio 1.

RTV Rijnmond

RTV Rijnmond zet haar camera’s aan als de wedstrijdlopers binnen zijn en dit zal zijn vanaf ongeveer 13.00 uur. “We brengen persoonlijke verhalen van lopers, soms grappig, soms ontroerend, maar altijd bijzonder. En natuurlijk zorgen we dat de laatste loper zijn of haar deelname aan de marathon nooit meer vergeet.“, aldus RTV Rijnmond. RTV Rijnmond is te zien via diverse (digitale) tv-pakketten en wereldwijd via Internet. De uitzending is vanaf 13.15 uur ook te zien bij TV West.

Radio Rijnmond

Op Radio Rijnmond begint de uitzending al vroeg en zijn heel de dag updates van de gebeurtenissen te horen. De regionale radiozender start haar uitzendingen vanaf 09:00 uur. Radio Rijnmond is in de regio Zuid-Holland te ontvangen via FM en/of DAB+, diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: