Puur NL stopt, meer bereik voor radiozender RADIONL

Vanaf vanavond 19.00 uur zal de regionale commerciële radiozender RADIONL haar bereik verder uitbreiden. De radiozender is vanaf dan ook in de gehele provincie Noord-Brabant en Zeeland via de FM te horen. Daarnaast is de radiozender in Zuid-West Nederland ook via de digitale ether (DAB+) te horen. Hierdoor krijgt de radiozender met haar diverse regio-edities een landelijk bereik via de digitale ether.

Puur NL

Vanaf vanavond 19/20 uur is de radiozender te beluisteren in Noord-Brabant en Zeeland op de frequenties van PuurNL. De eigenaar van PuurNL, Regionale Radio Groep, is een productie-overeenkomst aangegaan met het bedrijf achter RADIONL.

Besloten is om vanaf vanavond 19.00 uur de radiozender RADIONL door te geven via de frequenties van Puur NL. De eigenaar van Puur NL geeft aan dat de strenge regionaliteitseisen de oorzaak zijn van dit besluit.

De andere radiozender van de Regionale Radio Groep, 8FM, zal vanaf 1 december een non-stop muziekprogramma brengen. De productie hiervan komt ook van het bedrijf achter RADIONL. De beslissing om de zenders qua productie over te hevelen naar Friesland gaat ten koste van werkgelegenheid bij de Regionale Radio Groep in Rosmalen.

Zuid-Holland en Utrecht

Eind maart van dit jaar besloot de eigenaar van Radio Decibel ook een productie-overeenkomst aan te gaan met het bedrijf RADIONL. Hierdoor is de radiozender in Zuid-Holland en Utrecht via de ether te horen op de frequenties van Radio Decibel.

Sneek

De uitzendingen van RADIONL komen uit het Friese Sneek. Het bedrijf achter RADIONL beschikt over speciale software waarmee per regio de muziek kan worden aangepast. Hierdoor kan het bedrijf voldoen aan de regionaliteitseisen door muziek uit te zenden van artiesten uit de betreffende regio.

Dekking

De radiozender met aandacht voor het Nederlandstalige lied is nu, met uitzondering van de provincie Limburg in vrijwel heel Nederland via de FM te ontvangen. De radiozender zendt uit met diverse edities die per regio qua muziek en advertenties verschillen.  Daarnaast is de radiozender landelijk via de digitale ether (DAB+) te ontvangen.

RADIONL Kids

In de regio Eindhoven is daarnaast via de FM vanaf morgen, vrijdag 1 december, de nieuwe radiozender RADIO NL Kids te ontvangen op 93,6 MHz. De radiozender zal ook in Noord-Brabant en Limburg te horen zijn via de digitale ether.