Nieuwe frequentie voor steunzender Radio Royaal in Rotterdam

Per vandaag heeft Radio Royaal de uitzendfrequentie van haar steunzender in Rotterdam aangepast. De radiozender is in de regio Rotterdam nu te ontvangen op 99,6 MHz in plaats van 99,5 MHz.

Minder storing

Met de nieuwe frequentie hoopt de regionale commerciële radiozender minder last te hebben op storing van haar steunzender in Den Haag op 99,4 MHz. Vooral in de regio rond Gouda en Zoetermeer kwamen er veel klachten over slechte ontvangst van Radio Royaal door ingebruikname van de etherfrequentie in Rotterdam op 99,5 MHz begin dit jaar. De radiozender heeft daarna een verzoek gedaan om de frequentie 0,1 MHz op te schuiven. De verplaatsing van de uitzendfrequentie komt voort een verzoek tot netverbetering / bescherming paarse gebieden. Deze verbetering is onlangs goedgekeurd door het Agentschap Telecom.

Frequenties

Naast een steunzender in Den Haag (99.4 MHz) en Rotterdam (99.6 MHz) heeft Radio Royaal ook etherfrequenties in Amsterdam (90.1 MHz) en Utrecht (97.3 MHz).

DAB+

Radio Royaal was al sinds september te beluisteren in een groot deel van de Randstad via DAB+ op kanaal 8A. Sinds 1 november is de radiozender ook in zuid-west Nederland (kanaal 9D) en Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7A) te ontvangen via DAB+. Daarnaast is Radio Royaal in west en zuid Nederland ook te ontvangen via DAB+ en wereldwijd via Internet.

Radio Royaal begon haar uitzendingen in november 2013. De zender was toen alleen nog te horen in de regio Den Haag op 99.4 MHz.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.