NOS: 13 miljoen kijkers voor Wereldkampioenschap voetbal

De uitzendingen van de NOS van het Wereldkampioenschap voetbal hebben in totaal 13 miljoen mensen bereikt. Dat betekent dat 82,6% van de Nederlandse bevolking de afgelopen maand naar de wedstrijden en/of de WK-programma’s eromheen heeft gekeken. In totaal is er 9,3 miljoen keer een livestream gestart op website van de omroep of de app. De samenvattingen op YouTube leverden meer dan 6 miljoen views op.

Geslaagd sportweekend

Voor de NOS was het afgelopen weekend bijzonder. Met de Tour de France, Wimbledon, het WK voetbal en het EK beachvolleybal zond de NOS ruim 27 uur aan sport uit. Dat leverde bijna zeven miljoen kijkers op. De etappe-overwinning van Dylan Groenewegen, afgelopen vrijdag, is met 1,6 miljoen kijkers het best bekeken moment in de Tour. Superzondag, met onder meer de mannenfinale van Wimbledon, de Tour en de WK-finale, was goed voor 5,9 miljoen kijkers.

Wedstrijden

Dit WK trokken de duels van België de meeste aandacht. De halve finale van onze zuiderburen tegen Frankrijk was met gemiddeld 3,9 miljoen de meest bekeken wedstrijd. In de slotminuten van dat duel keken er zelfs 4,6 miljoen mensen. De kwartfinale tegen Brazilië trok 3,1 miljoen kijkers. Dat is iets meer dan de finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Online

Niet alleen de televisie-uitzendingen deden het goed, ook de speciale WK-site van de was populair, met 6,3 miljoen unieke bezoekers. In totaal is er 9,3 miljoen keer een livestream gestart op de website van de omroep of de app. De samenvattingen van de wedstrijden op het NOS Sport-account op YouTube waren dit WK een ware hit en leverden 6,6 miljoen views op.