Ook regionale radiozenders verliezen landelijke dekking bij KPN

Niet alleen de regionale tv-zenders maar ook de regionale radiozenders zijn niet meer landelijk te horen via de dienst KPN Interactieve Televisie. De provider had eerder tegenover de regionale omroepen aangegeven dat de radiozenders van de regionale omroepen wel landelijk beluisterbaar zouden blijven.

Wijzigingen

Op 4 juli heeft KPN diverse wijzigingen doorgevoerd bij de dienst KPN Interactieve Televisie. Hierbij zijn ook wijzigingen doorgevoerd bij de doorgifte van de regionale televisie- en radiozenders. Sinds 4 juli zien abonnees van de dienst alleen nog de regionale televisiezender uit hun eigen provincie en aangrenzende provincie’s.

Inwoners in bijvoorbeeld de provincie Utrecht of Gelderland kunnen dan niet meer kijken naar de uitzendingen van Omrop Fryslân. De genoemde wijzigingen zijn ook doorgevoerd bij de KPN-merken Telfort en Xs4All.

Landelijk dekking voor regionale radio?

De Stichting ROOS, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen in Nederland, bevestigde medio mei nog dat de regionale radiozenders wel landelijke dekking zouden behouden bij KPN Interactieve Televisie. 

Teruggekomen op belofte

KPN is echter teruggekomen op deze belofte aangezien nu blijkt dat ook bij de doorgifte van de regionale radiozenders wijzigingen doorgevoerd bij de dienst Interactieve Televisie. Ook bij de regionale radiozenders kunnen abonnees nu alleen nog de regionale radiozender van de eigen provincie en aangrenzende provincies beluisteren.

Gerard Schuiteman, voorzitter van de Stichting RPO, bevestigt tegenover deze website dat KPN toch besloten heeft de regionale radiozenders niet meer landelijk door te geven. De Stichting RPO is sinds 1 juli de opvolger van de Stichting ROOS.