Regio-omroepen ontvangen ruim 1000 ‘geen112’-meldingen

telefonie
Vier regionale omroepen overhandigen dinsdag ruim duizend meldingen die zijn binnen gekomen bij de Meldpunten #Geen112. Omroep Gelderland, RTV Noord, Omroep Zeeland en RTV Drenthe hebben de afgelopen maanden meldpunten opgericht.

Hier kunnen ervaringen met het niet mobiel kunnen bellen van het alarmnummer 112 worden gedeeld. Dinsdag 9 september overhandigen de omroepen de 1000 meldingen aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie van Economische Zaken. De petitie wordt aangeboden om half 2. Die bijeenkomst, die in de Statenpassage plaatsvindt, is openbaar. Omroep Gelderland doet er verslag van op web, radio en tv. De dag erna is er een hoorzitting over deze problematiek. Die duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Wijkagent Saris uit Winterswijk en Engelina van Steenbrugge (auteur van het rapport ‘Problemen 112 Zaltbommel’) vertellen daar over de gevolgen van slechte mobiele bereikbaarheid.

Omroep Gelderland was de eerste die in mei gestart is met het meldpunt Geen112.gld.nl. Bij de redactie kwamen signalen binnen dat door het niet kunnen bellen van 112 met de mobiele telefoon, mensenlevens op het spel konden staan. Reden voor de regionale omroep om te inventariseren hoe groot dit probleem is. Dat in de grensregio het mobiele bereik gebrekkig kan zijn, was al bekend. Uit de kaart die bij het meldpunt Geen112.gld.nl is gemaakt, blijkt dat ook in veel andere delen van de provincie problemen zijn het met mobiele bereik. Bij Omroep Gelderland zijn zo’n 350 meldingen binnengekomen.

Het meldpunt ‘Geen 112’ van Omroep Zeeland heeft in twee weken tijd ruim 70 meldingen ontvangen. Van Breskens tot Zierikzee en van Rilland tot Oostkapelle, bijna overal uit Zeeland komen meldingen binnen over de slechte bereikbaarheid met mobiele telefoon.

Lees ook: Bellers leggen KPN-directeur het vuur na aan de schenen over #geen112 via Omroep Gelderland