Nieuwszender RTL Z richt zich steeds meer op online berichtgeving

De televisiezender RTL Z richt zich steeds meer op de berichtgeving via online media. Hierdoor verandert ook de programmering op het lineaire televisiekanaal.

Tijdens de zware storm waar Nederland afgelopen donderdag mee te kampen had waren er geen live nieuwsuitzendingen te zien op de nieuwszender van RTL Nederland. De televisiezender zegt zich steeds meer te gaan richten op de berichtgeving via haar online kanalen.

Start in 2015

De nieuwszender van RTL Nederland ging op 7 september 2015 van start. Hiervoor was RTL Z als continu nieuwsprogramma te zien op de dagprogrammering van RTL 7. De wens van RTL Nederland was om de zender te laten uitgroeien tot een 24 uur-nieuwskanaal.

Versoberd

De programmering op het lineaire televisiekanaal werd de laatste tijd steeds meer versoberd en ook tijdens de dagprogrammering is er nu geen continue berichtgeving meer te zien. De televisiezender zegt zich steeds meer op de online berichtgeving te focussen.

Online

Perry Feenstra, hoofd economie bij RTL Nieuws / RTL Z, geeft via zijn Twitter-pagina aan dat er besloten is om alleen in de ochtend en in de namiddag nog nieuwsbulletins te brengen op de televisiezender RTL Z. “De kijkers zitten vooral naar hun pc of telefoon te kijken. De keus voor online pakt overigens zeer goed uit. Niemand weet het nog, maar RTL Z gaat beter dan ooit.”, aldus Feenstra.

Thema-uitzendingen

RTL Z beschikt over een eigen website, de RTLZ Mobile-app voor iOS en Android, Twitter en Facebook-pagina. Daarnaast zijn er dikwijls thema-uitzendingen in de avonduren die exclusief te volgen zijn via de website en de Facebook-pagina van de nieuwszender. Onlangs werd er een avond besteedt aan de Bitcoin onder de naam De Grote Cryptoshow.