Ruud de Wild van start op NPO Radio 2 met Top 2000

Vanmiddag is Ruud de Wild begonnen met zijn eerste programma op NPO Radio 2. Hij is één van de DJ’s die de Top 2000 presenteert.

‘De Wild in de Middag’

Ruud de Wild gaat vanaf 2 januari aanstaande elke werkdag een middagprogramma presenteren op NPO Radio 2 onder de naam ‘De Wild in de Middag’. Deze week draait de DJ alvast warm op de publieke radiozender tijdens de Top 2000. Ruud de Wild presenteert de lijst elke dag tussen 16.00 en 18.00 uur.

BNR Nieuwsradio

Begin dit jaar waren er al geruchten dat de Wild een programma zou gaan presenteren bij NPO Radio 2. De DJ koos echter voor een programma bij BNR Nieuwsradio: Ask me Anything. Op 5 september ging het programma van start maar diezelfde maand kondigde de DJ zijn definitieve overstap al aan naar de publieke radiozender.

Op vrijdag 28 oktober presenteerde hij zijn laatste programma voor BNR Nieuwsradio. Het programma ‘Ask me Anything’ wordt nu gepresenteerd door Jörgen Raymann.

Carrière

De DJ begon zijn radiocarrière bij de AVRO in 1989 en stapte in 1995 over naar de commerciële radiozender Radio 538. De DJ was daarnaast ook VJ bij de clipzender TMF. In 1998 keerde De Wild terug bij de publieke omroep en kreeg een plekje bij BNN. Tussen 2004 en 2008 was de DJ weer te horen op Radio 538 en in 2008 maakte hij de overstap naar een andere commerciële radiozender: Qmusic.

Na twee jaar keerde hij toch weer terug naar Radio 538 waar hij tot en met 2015 een programma maakt. Daarna werden zijn middaguren overgenomen door Coen en Sander bij Radio 538. In 2016 maakte De Wild dus kortstondig een programma bij BNR Nieuwsradio.

Programmering

De komst van Ruud de Wild bij NPO Radio 2 per 2 januari in de vaste programmering zorgt voor een aantal verschuivingen bij de publieke radiozender.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.